סבא נפטר. האם זה מעכב קביעת חתונה?

  • ח' ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
אני מעוניינת לצאת לשידוכים עם בחור שסבא שלנו נפטר לפני חודשיים, שינינו בעלי תשובה עם השקפה חרדית, אנחנו נפגשים מידי פעם עם חברים משותפים, אבל עוד לא יצאנו לשידוכים רק שינינו לבד... האם נצטרך לקבוע תאריך לחתונה לאחר שתיגמר השנה? ואם זה לא מעכב, מה הדין עם הדודים האבלים והאב של הבחור?
. אציין ששנינו שומרים נגיעה.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין להמתין עד שתיגמר השנה. יש להינשא בהקדם האפשרי אף בשנת האבילות. מבואר בזוהר הקדוש שהנשמות יורדות מגן עדן להשתתף בשמחת הנישואין של יוצאי חלציהם ולכן זה תועלת גדולה לנשמת הנפטר.