עזרה בחישוב מעשרות

  • י' ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
החודש התחלתי בלי נדר להפריש מעשרות. לפי מה שהבנתי מהרב זמיר צריך לתת לתרומה 10% מהרווח הנקי בכל חודש. זה אומר אחרי הוצאות והכנסות כל מה שהרווחתי 10% ממנו לתת.
עכשיו השאלה שלי היא כזו: נניח שהחודש הרווח הנקי שלי היה 1000 ש"ח תרמתי 10% שזה 100 ש"ח. שילמתי באשראי וזה יורד בחודש הבא (רק אחרי שירדו כל התשלומים יכולתי לחשב את הרווח הנקי). אז יוצא שבחודש הבא ה 100 ש"ח האלה יהיו חלק מההוצאות למעשה במאזן.... אז אם חודש הבא שוב יהיה לי רווח נקי של 1000 אז זה למעשה 1100? כי אולי לא צריך לקחת בחשבון את ה 100 כי הם שייכים לחודש קודם?

תשובה

שלום וברכה

רוב הפוסקים סבורים שהכוונה לריווח נקי היינו שמורידים את ההוצאות שקשורות להכנסה שלך כגון נסיעות וכדו' אבל אין מנכים הוצאות שוטפות של מחיה שלא קשורות לעבודה.