מקלחת בלי שירותים ומטיל מי רגליים באמבטיה

  • י"א ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
מה ההגדרה של מקלחת בלי שירותים ואדם בוגר בכוונה משתין לתוך האמבטיה שנמצאת באותה המקלחת?
האם המקלחת נחשבת כמו שירותים? ואז אלו שנוטלים ידיים 3 פעמים לסרוגין, צריכים גם כאן ליטול ידיים 3 פעמים לסרוגין?
והאם זה משנה באיזה תדירות הוא משתין לאמבטיה? אם זה כל יום, מה הדין?
ואם הוא שוטף במים וסבון את האמבטיה לאחר הטלת מי רגליים או אפילו במהלך הטלת מי רגליים, מה הדין?
אשמח לקבל תשובה מפורטת, תודה.

תשובה

שלום וברכבה

בכל הזמנים אין לזה דין בית הכסא אלא דין מרחץ.