מצוות צדקה

  • י"א ניסן התשפ"ב

שאלה

היי רבי,
יש לי שאלה לגבי מצוות צדקה,
מה קורה ואדם עני (אני לא יודע גם אם הוא 100 אחוז עני),
מבקש כסף\צדקה לאוכל, שכירות ודברים אחרים שהוא צריך ליום יום,
עכשיו אתה עוזר לו פעם אחת, פעם שנייה, פעם שלישית והוא בא וכל הזמן חוזר אליך במשך השנים כי הוא גם התרגל, מה עלי לעשות ?

האם עלי להמשיך לתת לו צדקה לפי התורה או דעות הגדולים, או שעלי להפסיק בשלב מסויים כדי שילמד להישען על הבורא במקום עלי או אנשים ושיוכל להתקדם רוחנית וגם גשמית,
כי אני מבין בכך שאני ממשיך להביא לו זה יכול ליצור אצלו גם פגיעה,
השאלה מה אני אמור לעשות במצב הזה לפי ההלכה או לפי הידע שלך?
הלב אומר לתת אבל הראש אומר שאני גם יוצר פה בעיה.

תודה רבה מראש וחג שמח!

תשובה

שלום וברכה

מצווה לתת לו כל יום במידת האפשר. אין לנו תפקיד לחנך את אף אחד אלא לעשות את החלק שלנו של לעשות צדקה וחסד ולהרבות מעשי צדקה בעולם.