קטניות בפסח אבא אשכנזי אמא ספרדית

  • י"ב ניסן התשפ"ב

שאלה

שלום הרב.
אבא שלי אשכנזי ואמא שלי ספרדית.
תמיד בפסח היו לנו קטניות בבית ואמא שלי ואנחנו (הילדים) אכלנו קטניות, אבא שלי לא אוכל קטניות בפסח.
כשאח שלי גדל הוא החליט שגם הוא לא אוכל קטניות בפסח.
אני לא בטוחה אם להמשיך לאכול קטניות בפסח או לא.
מצד אחד אני רגילה שכן ושאין לי את הבעיה של קטניות בפסח, גם ביום יום קטניות הן חלק גדול ממה שאני אוכלת.
בנוסף אני לא מבינה למה בכלל צריך היום את האיסור על אכילת קטניות בפסח.
האם לא לאכול קטניות בפסח ולקבל את האיסור הזה (למרות שאני לא רגילה בו, אצטרך לשנות בשבילו את מה שנהגתי עד היום ואני לא חושבת שזה איסור הכרחי) רק בגלל שההלכה הולכת לפי האבא

תשובה

שלום וברכה

הקטע העקרוני שצריך להחדיר ללב שאף אם את לא מבינה בדיוק את הסיבות למנהג כלשהיא או לאיסור כלשהיא אנחנו מצייתים לזה כי כך הורו לנו רבותינו ומתעמקים ולוומדים את הטעמים.

למעשה לשאלה ההלכתית האם מותר לך להישאר במנהגך. התשובה היא חיובית למרות שמן הראוי לקבל על עצמך את מנהג האשכנזים כאביך.