שו"ת פסח

אכילת חמץ בשגגה

  • י"ט ניסן התשפ"ב

שאלה

אני שבורה לגמרי.
קנינו מוצר שאנו מכירים אותו כל השנה כסויה והוא שהכל. גם השם שלו הוא קריספי סויה..היה במדפים רכשנו בפסח ולאחר שאכלנו התגלה כחמץ-יש בו עמילן חיטה ולתת משעורה.
אנחנו מקפידים מאד ובודקים אריזות אך פה כנראה פספסנו בגלל החותמת המוכרת.
הלכתי לסופר והודעתי על כך למשגיח והורידו את המוצר.
איך עושים תשובה?
אני בוכה על זה שנגרם לנו עוון כזה ולמה נגרם ככה.
אני זקוקה לעיצה .
תודה

תשובה

שלום וברכה

א. זכיתם לעשות תשובת המשקל ולהציל אחרים מעוון זה על ידי הודעה למשגיח ולכן אתם זכיתם לתיקון גדול על הטעות שלכם.

ב. עבר על חטא כריתות בשוגג חייב קרבן חטאת ועל כן מלבד התשובה יקבל על עצמו להביא קרבן חטאת לכשיבנה המקדש וילמד בתורה את פרשת החטאת ויקרא פרק ד´.

ג. תיקון גדול נוסף על חטאי כרת הוא שמירת השבת כראוי, להקפיד מאוד על שמירת השבת כראוי בהקפדה יתירה ובזה זוכים לתקן את החטא.