מידת ההשתדלות בזיווג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לשמוע את חוות דעתך בנושא. אני בחורה מאוד מאמינה ומשתדלת להתחזק באמונה כל הזמן, בעצם ידוע שהכל מלמעלה וה׳ הוא כל יכול.. אז איפה גובלת מידת ההשתדלות? ואני אסביר, כרגע סיימתי קשר שהיה יכול להיות מוצלח, והסתיים מסיבות שכרגע לא מתאים(לימודים/לא רוצים להכשל בשמירת נגיעה) אז עד איפה מידת ההשתדלות? האם עלי להאמין שכך ה׳ רצה ואם הוא יחפוץ שנחדש את הקשר אז הקשר יתחדש.. או שמא מדובר במידת ההשיתדלות שנידרשת ממני ליזום יותר ואולי לנסות לחזור לקשר בהווה או בעתיד? רוב תודות לך

תשובה

שלום וברכה

מאחר והיה חשש ליפול באיסור הנגיעה, אין כל ספק שרצון ה' היה שתיפרדו לשלום.

בהגיע הרגע שתחשבי שאתם בשלים לנהל קשר איתן ללא גל חשש של איסור תבדקי שוב את הקשר, אם הזיווג הוא שלך הוא ימתין לך.

לא כדאי להשהות את הזיווג על רקע לימודים, אין זה מרצון ה' וניתן להפסיד את הזיווג על ידי כך.