חברה והשקפה

איך היה לאברהם אבינו ויעקב בן נושר?

  • א' אייר התשפ"ב

שאלה

שלום רב,איך יתכן של אברהם אבינו היה בן נושר (ישמאל) וגם ליצחק (עשו)? מה, דרך החינוך שלהם לא טובה? הם לא התפללו מספיק? הרי הם גדולי עולם, וכן גם הם חיו בסביבה טובה שמשפיעה עליהם.

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי האור החיים בראשית פרק מט

וא"ת איך אברהם ילד ישמעאל ויצחק עשו, יש לך לדעת כי הם חלקי הרע שזרע בהם האב תרח אבי אברהם עובד ע"ז היה וכשיצתה נפש אברהם יצאה דבוקה מבחינת הרע אלא שגבר עליו חסד אברהם וכפה בחינת הרע עד שהפרידה ומסרה בישמעאל, ועדיין היה ניצוצי הרע דבקים עד שבא יצחק והפרידם ברתיחת הקדושה, והוא אומרם ז"ל (ב"ר פ' ס"ג) כי יעקב יצא נקי ובר וכו'.