זוגיות

בנושא זיווג

  • ח' אייר התשפ"ב

שאלה

אם אין הצלחה בשידוכים צריך להתפשר על אדם לא הגון? שמקלל או מתנהג בחוסר צניעות וכו. נכון שלכתחילה לא מומלץ אבל הקב״ה רוצה שגם בחורים כאלה יתחתנו ויעלו על דרך הישר. לא? השאלה אם אני אמורה לקחת פרויקט כזה
ולהתקדם בחיים?

שאלה נוספת. קראתי פעם שיש בעיה לישון על הגב עם הפנים כלפיי שמיים מצד עזות. זו בעיה גם לנשים?

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי ללכת לשידוך של אדם אלים או מקלל. לא צריך אדם מושלם אבל אין להסכים אדם קשה מידי. לא מתחתנים בשביל לחזק את הבחור, מתחתנים בשביל לחיות טוב עם הבעל אשר אהבת. ברור לכל אחד שבכל זיוג אפילו זיווג שנראה טוב, לא הכל יהיה סוגה בשושנים אבל לפחות צריך שהבסיס יהיה טוב. אבל לא להינשא עם אדם שאת יודעת מראש שתסבלי איתו רבות.