סיום שנת אבל בשנה מעוברת לשני הורים

  • ט' אייר התשפ"ב

שאלה

שני ההורים נפטרו בגלל הקורונה בחודש אב בהפרש של שלושה ימים. לפי התאריך סיום השנה אמור להסתיים בחודש אב אך זה יהיה 13 חודשים לאחר הפטירה.
מתי מסתיים האבל ?
מתי יש את הסעודה של 11 חודש לפטירה ?
ומתי עולים לקבר הנפטר ?
הבנתי שיש מנהגים ספרדים/אשכנזים בעניין זה. איך עלי לנהוג ? (לפי מנהג הספרדים)
והאם בגלל הקרבה של ימי הפטירה של ההורים ניתן לעשות את האזכרה ביום אחד ?
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

11 חודש עולים לאחר שמלאו 11 חודש, חודשיים לפני התאריך.

12 חודש לאחר הקבורה זה סיום האבילות חודש לפני הפטירה.

יום השנה הוא התאריך של הפטירה.

נהגו לעלות בכל הימים המוזכרים.

אם יש קושי גדול לצאת פעמיים בזה אחר זה, אפשר לעשות את ההזכרה משולבת באחד הימים שבין שני ימי השנה.

בברכה,

בנימין שמואלי.