העלאת מחיר לדירה

  • י' אייר התשפ"ב

שאלה

היי,
אנחנו מחפשים זמן רב דירה ולצערנו נתקלנו באנשים שמשווקים את הדירה בx מחיר אך שמגיעים לשלב החוזה ׳מתחרטים׳ ומעלים פתאום את המחיר משמעותית.
בדירה האחרונה היה מדובר באנשים חרדים וזה סופר עצבן אותי.
האם זה מותר הלכתית? אני יכולה להגיד לאנשים כאלה שהם עוברים על ההלכה?

חשוב לציין שמעבר להלכה אני ברמה האישית חושבת שזה מעשה לא ראוי. כשמכרנו את הדירה שלנו הציעו לנו סכום גבוה הרבה יותר אך מכיוון שהתחלנו תהליך לא רצינו להפר את ההתחייבות שלנו (גם שנעשתה בע״פ) הייתי מאוד שלמה ובטוחה שזה המעשה הנכון אבל מתחילה קצת להרגיש חרטה ושאנחנו היחידים בשוק שמתנהגים באופן ישר ובסוף נפגעים מזה.

תשובה

שלום וברכה

תלוי בפרטים רבים ויש לברר אצל רב הבקי בהלכות אלו בכל מקרה ומקרה לגופו לפי העניין, האם יכולים לחזור או שלא.

בטוחני שמאחר ואתם נהגתם כשורה וכיאה ליראי השם הרי שבוודאי תזכו להצלחה מיוחדת בדירה ותמצאי דירה יפה זולה המתאימה לצרכיכם.

חשוב לדעת שמבואר בגמרא שהקב"ה גוזר בית פלוני לפלוני ולכן אף אחד לא יכול לקחת את הדירה שלכם ואין לכם אפשרות לקנות דירה שאינה שלכם, ההתנהגות של פלוני או אלמוני אינה גורמת להפסיד את הדירה כלל.