שאלה על גזל?

  • י"ד אייר התשפ"ב

שאלה

1. במקרה שקניתי משהו לאבא ואבא אמר שיחזיר לי וכשהוא רצה להחזיר לי את כל הסכום נקבתי בסכום כסף של 700 ולקחתי ממנו רק את הסכום הזה ואבי אמר שהוא לא רצה עוןן גזל ולכן הוא נתן לי את שאר הסכום של הכסף ואני לא רוצה בכך אבל הוא מתנגד שאקח רק 700 ש"ח ואני הרי נקבתי רק ב700 האם זה יהיה שקר אם אקח את כל הסכום או שפחות אחזיר לו בלא ידיעתו?

2. האם אפשר לקטוף עלים ופרחים בשנת השמיטה?
3. איך מסבירים לבחור שעברתי התעללות פיזית בילדות? אני מפחדת שהוא יבהל ולא ירצה בקשר.
אציין שאנחנו כבר בפגישות מתקדמות ואני לא יודעת האם לפרט כל פרט ופרט או בגדול ואיך בדיוק לומר זאת?
4. איך אפשר להסיר קפידה מהלב? אני מקפידה על מישהו ומתפללת שאמחל בלב שלם ומתפללת לשלומו האם זה מספיק ויצאתי ידי חובה? ואם מחלתי רק 40% אז זה נחשב מחילה?
5. אם אני בספק אם אני מקפידה על מישהי ואני משתדלת לא להיפגש איתה זה נחשב שאני מקפידה לה ? למרות שאני באמת רוצה לשאול בשלומה פשוט שלא יוצא לי לפגוש אותה בזמן שאני יכולה לשוחח איתה ולשאול בשלומה
6. אני נמצאת במכללה דתית ואני לא כל כך בקשר עם הבנות ואני מקיימת חתונה חרדית האם אני חייבת להזמינם כדי שלא יהיה חילול ה'?
אציין שאני לא ממש אוהבת חתונות המוניות ובכללי אשמח שהחתונה שלי תהיה פחות מרהיבה ונוצצת ..
7. יש הלכות מסוימות בין האירוסין לחתונה?

תשובה

שלום וברכה

1. אין כל חשש לקחת את מלוא הסכום.

2. מותר.

3. אם אין כיום השפעה מהעבר, לא לספר.

4. האם הוא ביקש סליהח? או ניסה לתקן את המעוות?

5. כדאי מאוד לנסות ליישר את ההדורים שלא יהיה ספק.

6. אם את עושה חתונה צנועה את לא חייבת להמין את אף אחת מהן.

אם את רוצה את יכולה לתלות הזמנה אחת לכל בנות המכללה בלוח המודעות.

7. להיזהר מאוד מייחוד ונגיעה. לפהיגש אחת לחודש לזמן קצוב ולהתפלל שתזכו להקים בית אנמן בישראל לה' ולתורתו.

בברכת מזל טוב,