חתונה - מפחדת ממחויבות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בת 22 ולפני שלושה חודשים בערך הכרתי בחור מושלם ודי מהר החלטנו שאנו רוצים להתחתן, הייתי בטוחה באהבה שלי והכל היה בסדר.. אך מהרגע שביקש את ידי מההורים שלי נכנסתי ללחץ לא נורמלי שהתחיל מהשאלה הפשוטה : " האם אני מספיק אוהבת אותו?" אין לי מושג איך השאלה הזאת נכנסה כשהכל היה מושלם, אבל זה הכניס אותי לדיכאון ולפחד מחתונה (אציין כי בדיוק באותה תקופה אני סובלת מחוסר שעות שינה ומלחץ בעבודה ולפי הרופא זאת הסיבה לדיכאון) אך עדיין נשאר בי פחד מחתונה וממחוייבות .. אני לא מבינה למה אני לא מצליחה לשמוח הרי כ"כ חיכיתי לרגעים האלה... קשה לי כ"כ.. מה עובר עליי...

תשובה

שלום וברכה

הפחד מהשינוי הוא סביר. אבל צריך לשנן ולחזור ולשנן שבורא עולם מזווג זיווגים ואם הוא זיווג ביניכם הרי אין ספק ששניכם תהיו מאושרים. אין זוג לא מוצלח יש רק זוג לא מודרך אם תנהגי כראוי אני מבטיח לך בביטחון מלא שתהיו מאושרים במשך כל חיכם וזוגיותכם תהיה מושלמת אי"ה. אל דאגה. הדאגה היא מהיצר הנסה להכשיל הקמת בית נאמן בישראל הבחור הוא טוב ומתאים לך ומה' יצא הדבר ובעז"ה תזכי לחיי אושר.

עלי והצליחי,