חברה והשקפה

האם להזכיר לה ולבקש סליחה?

  • כ"ו אייר התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה
רציתי לשאול מה לעשות:
העלבתי בת מהכיתה לפני 7 שנים וזה כל הזמן עומד לי בראש.
אני לא בקשר איתה כבר 6 שנים ואני לא יודעת איך להגיע אליה, אני לא יודעת מה לעשות כי לא בטוח היא זוכרת את זה ואם אני אבקש ממנה סליחה אז יכול להיות שהיא תיזכר בזה ויהיה לה קשה לסלוח או שהיא תסלח לי אבל לא בלב שלם.
השאלה מה אני צריכה לעשות, האם לבקש סליחה או שאני יעשה תשובה תפילה וצדקה.

תשובה

שלום וברכה

אם יש ספק סביר שהבת תיעלב יותר מבקשת הסליחה, יש להתפלל שבורא עולם יכנסי בליבה  לסלוח לה ולא לבקש את הסליחה שלה.