בעיה בשלום בית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הי. יש לי בעיה קצת לכן אנסה לפשט את דברי אני נשואה כמעט שש שנים התחתנתי בגיל 18 עם בחור שהיה אמור להיות כל הזמן בכולל אך לאחר שנה עזב בגלל דוחק כלכלי והלך לעבודה. אני כל הזמן עבדתי מחודשיים לפני החתונה ועד היום . אני למדתי הנהלת חשבונות והייתי צריכה להתחיל לימודי ראיית חשבון כמובן שעבדתי במקביל ולמרות שעבדתי במשרה לא מלאה למעט יום וחצי של הלימודים עדיין קיבלתי משכורת ממוצעת במשק לאישה . אני רציתי להתחתן רק אחרי הלימודים שלי כ- 4 שנים אבל בעלי לא היה מוכן והתחתנו כשאני בת 18 והוא בן 22 אני כמובן הייתי צריכה להתחיל את הלימודים שנה אחרי. בוורט ההורים שלי הבטיחו שהם ישלמו את הלימודים שלי כ 1500 ש"ח ואילו מנגד אביו של בעלי לא התחייב למשהו דומה או משהו.. עברה השנה והייתי צריכה להתחיל ללמוד אמא שלי התחילה להעביר תשלום ראשון אך התשלום חזר היות ולהורים שלי אין כסף הם משפחה עם עשרה ילדים ואמא שלי חשבה שזה 300 שח בחודש גג. ואף אמרה שלא איכפת לה לשלם לי את כל הלימודים בתשלומים של 300 שח בחודש למשך כל הזמן שצריך ובאמת כל הארב ע שנים האלה היא העבירה כל חודש 300 ש"ח. עכשיו לעיקר הבעיה. בעלי מאוד התחרפן והתעצבן מהעובדה שההורים שלי לא משלמים את הלימודים במלואם ואנחנו צריכים לשלם את זה . לקחנו כל שנה הלוואה כדי לשלם את הלימודים שההחזר החודשי שלה הוא 700 שח כיום. שיש לציין שמתוך זה 300 שח זה ממילא ההעברה החודשית של אמא שלי. בקיצור בעלי במשך כל השנים האלה פשוט לא מפסיק להזכיר לי ולהכאיב לי על הנושא הזה שזה מה שהביא אותנו לברוך כלכלי וכו.. והוא פשוט לא מפסיק ואני המון בוכה ובכיתי בגלל זה כי בסדר אני מבינה שעשיתי טעות שהתחתנתי מוקדם אבל כמה כבר אפשר לשלם עליה הרי זה לא הגיוני שאתחתן ואשאר בלי מקצוע במיוחד בעולם הזה ככה. וכל הזמן עבדתי כל חודש בחודשו והיו חודשים שאף הכנסתי יותר ממנו אבל הוא בדיעה שמה שקנתה אישה קנה בעלה.אתמול לאור המצב הכלכלי שהגענו אליו שהוא ממש קשה הגענו למינוס והוא החליט שהוא מעוניין מהיום לנהל את הבנק ופשוט לקח לי את הכרטיס אשראי אומר לי אני מביא לך 50 שקל בכיס וזהו. לי זה נורא קשה החוסר בטחון הזה אני אמא לשתי בנות שרוב היום אני איתם ולא הוא ואני מרגישה גרוע עם ההחלטה הזאת וכשאני אמרתי לו אין מצב אני לא מסוגלת לעשות את זה הוא אומר לי את אישה חוצפנית כל הכסף שאת מביאה הוא שלי את עזת פנים את צריכה להיות כפופה לבעלך לקבל מרות ואם אנ י החלטתי שלא יהיה לך כרטיס אשראי ו50 שח זה מה שיהיה לך בארנק את צריכה להגיד תודה ולסתום. כל הכסף שלך הוא כסף שלי. לי נורא קשה הגישה הזאת. הוא אומר לי עד היום כל מה שרצית קיבלת . פאה, מכשיר לייזר, הליכון וכו... ויש טיול פעם בשנה עם האחים שלי לחול שאנחנו נוסעיםך ואני מחכה לטיול הזה בנרות והוא אומר לי תשכחי ממנו את לא נוסעת לשום מקום ואני ממש מתוסכלת מזה אני פשוט כל הארבע שנים של הלימודים הייתי בית עבודה לימודים למדתי שנים קשות עברתי גיהנום בבחינות והוא אומר לי זה לא מעניין את הבנק. יש לציין שהוא נוסע פעמיים בשנה עם האחים שלו לחול ואני רק פעם אחת וגם את זה עכשיו הוא רוצה לקחת ממני. אני כבר מתוסכלת כשאמרתי לו אני לא מוכנה הוא אומר לי תפרידי חשבונות ותשלמי את כל ההוצאות שלך וכל ההוצאות של הבית והבנות חצי חצי וזהו. אמרתי לו בסדר ואז הוא התחיל להגיד לי אבל תדעי שזה בניגוד לדעתי וזאת חוצפה הכסף שלך זה הכסף שלי ואת צריכה להיות כפופה אלי וכו...ההוצאות שלך יותר גדולות משלי ולכן אני אסע פעמיים בשנה ואת כרגע לא תיסעי. מה אני עושה ??? ויש לציין שאני לגמרי לא בזבזנית גדולה אישה רגילה לגמרי. פאה אחרי שש שנות נישואין בגדים אולי מאה שקל בחודש ודברים אישיים כל ההוצאות שלי כולל הלימודים שהם 700 ש"ח בחודש זה בערך 1000 ש"ח כאילו הוא לא מוכן להשלים עם זה שאת הלימודים שילמנו ממנו. אני רוצה לדעת מה לעשות להמשיך לחיות בצער ופשוט לקבל את זה שלא יהיה לי כרטיס בטחון אם אצטרך לקנות משהו ולהסתובב רק עם 50 שח בכיס שגם לפני זה יש לציין שאני אמרתי לו כל דבר לפני שעשיתי משהו או שגיהצתי משהו אף פעם לא עשיתי משהו בניגוד לדעתו תמיד זה היה לאחר אישור שלו. או שפשוט להפריד חשבונות ולשלם לו את ההוצאות שלי של הלימודים ובהוצ אות הבחית והילדים לשלם חצי חצי. ונציין שבהסדר הזה כן יהיה לי עודף לעצמי ואפילו אוכל ליסוע לחול עם אחים שלי. השאלה האם זה באמת הצעד הזה שהוא עצמו הציע אותו בהתחלה נקרא שאני אישה חוצפנית לא יודעת לקבל מרות של בעלה ואני עזת מצח. כן יהיה לי קשה מאוד לראות אותו נוסע ואני אשאר בבית אני אקרע מזה כי זה באמת לא פייר הסדר יום שלי עמוס כמו לא יודעת מה אני קמה בשש בבוקר מלבישה את הבנות לוקחת אותם לגן משם חותכת לעבודה עובדת שמונה שעות חוזרת להחזיר את הבנות חוזרת לבית מבשלת מ \ארגנת את הבית כביסות בישולים הכל מקלחות. מה לא מגיע לי עד מתי אני אענש על הטעות הזאת שלמדתי על חשבון הבית???? די כבר זה נמאס לי . ושאני אומרת לו אני מרויחה 5300 נטו בתור מתמחה עעוד מעט אני אסיים את ההתמחות שלי והשכר שלי יקפוץ וכו.. פשוט לא מעניין אותו כלום רק מה שהוא אומר. מה אני אמורה לעשות?תודה רבה יש לציין שהוא עצמו לא מוכן ללכת לשום ייעוץ

תשובה

שלום וברכה

האמת שלא טעית בחתונה בגיל מוקדם. זוהי הדרך הנכונה. אם יש טעות הרי היא בבחירת בן הזוג {לא באמת, כפי שתראי בהמשך}  שכעת מתנהג בצורה מאוד לא נכונה.  גם עצם הטחת ביקורת בך על כך שהורייך לא שילמו את לימודייך אינה נכונה ואינה מתאימה.

על פי ההלכה את יכולה לומר לבעלך איני צריכה שתפרנס אותי ואיני נותנת לך כלום משכרי. כל כספי יהיה עבורי ואני אפרנס את עצמי לבד. הוא יהיה חייב לפרנס את הילדים ואת עצמו. ברור שלא מומלץ כלל לעשות זאת אולם כדי להחזיר את בעלך על קרקע המציאות אולי יש תקווה שישוב להירגע. תשקלי היטיב לפני שאת אומרת לו את זה, אני אינני מכיר את בעלך ואינני יודע לאן זה יוביל.

לאחר שהוא יירגע יש באמת לנהל דיון רגוע ומעמיק בבדיקת הכנסות מול הוצאות ולראות איך מתמודדים עד שתגיעו אל המנוחה ואל הנחלה.

חשוב לדעת שגבר שאין לו יכולת להתפרנס מרגיש אבוד וחסר תוחלת ולפעמים עושה מעשי שטות. אני מניח שזה מה שקרה לבעלך ועל כן הוא מתנהל בצורה פזיזה וחסרת כבוד. ה' יעזור שהכל על מקומו יבוא בשלום והשפיות תחזור ותחיו יחד חיי אושר מתוך כבוד הדדי ובפרנסה בריווח.