שו"ת תשעה באב

השבת הקרובה שבת חזון - לא ראוי להיכנס לשבת זו מגולח

  • ג' אב התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,

ידוע שבשבת הקרובה שבת חזון ראוי להיכנס לשבת "מנוולים" ולא להתגלח, מכיוון שתשנה באב חל מיד במוצאי שבת, ולא ראוי להיכנס ליום זה מגולח.

שאלתי היא כזאת - כיצד ההלכה מורה לעשות זאת והרי אנו מצווים להאמין ולצפות שבכל רגע ורדי בית המקדש יבנה והמשיח יגיע.
הרי אם אני לא מתגלח לכבוד שבת חזון הרי אני מגלה דעתי שאני בטוח שיום תשעה באב יהיה יום אבל ובית המקדש לא יבנה.

לא בשביל לקנטר אני שואל אלא כדי להבין את הניגודיות.
אשמח לתשובתך הרב.

ברכה והצלחה

תשובה

שלום וברכה

עלינו להראות סימני אבילות עד שלא נראה בפועל את בניין בית המקדש. האבילות היא חלק מהציפייה לגאולה, ללא הציפייה לגאולה לא היינו מתאבלים כלל. היינו מקבלים את גזירת שמים וממשיכים לעבוד את ה'.

לכן אם וכאשר לא נזכה לביאת המשיח ביום שישי עלינו לנהוג באבילות. כאשר נזכה לביאת המשיח מיד נסתפר כראוי.

עלה והצלח,