אני רוצה לעזור לאחי, האם אנסה בלוטו?

  • י"ד אב התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי אח אברך צדיק שמסתבר שבמשך שנה שלמה אישתו לא הצליחה למצוא עבודה, וכרגע הוא חי על הלוואות ומבקש מההורים סכומים גדולים מאוד, ולהם הגיעו מים עד נפש.
אני ובעלי נותנים להם מעשרות בכל חודש אך עכשיו הוא זקוק ליותר, ובעלי פחות מתלהב לקחת הלוואה...
אני שוקלת לנסות כרטיסי גירוד או השתתפות בלוטו כדי לזכות למענו בפרס הכספי, או פשוט לבקש הלוואה ממישהו על חשבון היעדרות בשנים הקרובות..
אשמח לדעת מהי דעת הרב בנושא, תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שאתם עומדים לימינם, ללא ספק יש לכם חלק בזכות התורה שלו.

לגבי לוטו, קניית לוטו וכיוצא בזה - אין לעשות יותר מפעם אחת.

לגבי הלוואה, אפשר לקחת הלוואה לצורך אחיך ולשלם מכספי המעשרות את החוב. וכמובן ההלוואה תתאים ליכולת הפרעון שלכם. אין חובה לעשות זאת, כי אין האדם יודע מה יהיה מחר, ולכן אין חובה להתחייב על חשבון מעשרות עתידיים. זה ממש לפנים משורת הדין.