מה הדין של כלים שנקנו מגויים ובושלו בהם בשר ועופות לא כשרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב בעלי ואני חזרנו בתשובה, ברוך השם, ואנחנו בתהליך טיהור ביתנו. אנחנו גרים בברוקלין, וכל כלי הבית שלנו ניקנו בחנויות של גויים. בבושה עצומה אני כותבת את דבריי- לפני שחזרנו בתשובה, היינו נוהגים לקנות בשר ועופות לא כשרים, והיינו משרים אותם במלח ושוטפים אותם (בעבר חשבנו שזה הכשרה טובה). 1) מה עלינו לעשות בכלי המטבח, לגעול, להטביל במקווה, או שניהם? 2) לגבי פסח- יש לנו כלים מיוחדים לפסח, והם שמורים בארון בשאר ימות השנה. גם הם מחנות של גויים. הגעלה או טבילה או שניהם? 3) קראתי שניתן להגעיל כלים בבית עם סיר גדול במים רותחים. האם זה נכון? ומה דין הסיר, הוא צריך להיות מחנות של יהודים? לשים בסיר גם כלים חלביים וגם בשריים? אודה לך מאוד אם תוכל לענות לכל שאלותיי. תודה רבה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. ראשית יש להכשיר את כל הכלים ולאחר מכן לטבול.

2. אם הם אינם טרפים די בטבילה בלד.

3. ההגעלה נעשית לאחר ניקיון יסודי והמתנה של 24 שעות בתוך סיר גדול שנקנה איפה שרוצים אבל חובה להטביל את הסיר לפני השימוש. אם אינני טועה יש מקווה כשר לכלים בחנות buzz בשדרה ה13 פינת 45 או 44

מאחר וממתינים 24 שעות לפני ההכשרה מותר מעיקר להכשיר גם כלים בשריים וגם חלביים באותו סיר והסיר נשאר מותר בשימוש.