שבת

אני שוטר, ומחייבים אותי לעבוד בשבת, מה לעשות?

  • ט' אלול התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
אני שוטר שומר שבת
בזמן האחרון מתקרב עוד ועוד בדת וכמובן יש עוד הרבה מה לעשות..
לפעמים מחייבים אותי לעבוד בשבת!!
מה לעשות?? או לסרב ואז כנראה אפוטר
או ללכת לעבוד בטענה של פיקוח נפש

לציין כי אני מאוד אוהב את מה שאני עושה ומרגיש שזאת השליחות שנבחרתי אליה
מצד אחד פיקוח נפש מצד שני שבת...
בברכה

תשובה

שלום וברכה

קודם כל: אשריך ואשרי חלקך שאתה זוכה להתקרב אל אור האמת, ה' יעזור שתוכל להמשיך בדרך הזה ולהתעלות עוד ועוד מתוך הרחבת הדעת ורוב שמחה ואושר!

שמח לשמוע שאתה אוהב את העבודה שלך, ומרגיש מחובר אליה, זה חשוב ומצויין.

אבל ברור כי אין כל היתר חלילה לחלל שבת, עד שלא מדובר בפיקוח נפש באמת. ואם אכן מדובר בפיקוח נפש אין כל איסור, ואף מצווה יש בדבר. השאלה היא רק, האם אכן מדובר בפיקוח נפש או לא.

 אציע שתשלח לנו מספר טלפון, ורב מטעמינו יסייע לך בעז"ה לדעת מה מותר ומה אסור, ועל מה צריך לעמוד בכל עוז שלא לחלל את השבת.

עלה והצלח,