מהו זמן אשר יצר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול מהו זמן אשר יצר? כלומר אחרי היציאה מהשירותים כמה זמן אפשר לחכות לפני שמברכים? האם ניתן לעשות הפסק של דיבור לפני הברכה? בנוסף, אם בעבודה שלי השירותים הם בבניין נפרד ואין שם נטלה (ואם אשים שם נטלה סביר שיקחו אותה ולא תשאר שם...) האם אני יכולה ליטול ללא נטלה או שעדיף שאעשה הפסקה קצרה עד שאגיע לבניין בו יש נטלה? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

מותר ליטול ידיים לא נטלה לאחר היציאה מהשירותים.

מותר להפסיק בדיבור. עד חצי שעה לאחר ההתפנות, אין כל חולק שמותר לברך אשר יצר.