חברה והשקפה

מדוע ישנם 5 חומשים?

  • כ"ו אלול התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,
בני הבכור שאל אותי מדוע ישנם 5 חומשים, חשוב לי להדגיש כי אני מתחזקת בשנים האחרונות ובני ובני משפחתי עדיין לא שומרי תורה ומצוות לצערי ,
חשוב לי לתת לו תשובה שתשביע את סקרנותו ועם זאת לא תהיה מורכבת מאוד מבחינת קבלה וכד' (כי אני יודעת שיש חשיבות למספרים ביהדות )

אשמח למענה
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש כאן כמה ביאורים על כך.

על פי הפשט התורה מחולקת לפי עניינים שחלק ראשון זה בריאת העולם עד התהוות עם ישראל לעם. חלק שני מדבר על התהוות עם ה' עד לבניית המשכן. חלק השלישי מדבר על הקרבנות ועל שאר המצוות. ספר במדבר מדבר בעיקר על מאורעות עם ישראל במשך ה40 שנה וספר דברים זה חזרה של משה רבינו על דברי התורה.

על פי הסוד יש הרבה הסברים על כך וביניהם העניין של החמישה אורות שזה דבר שילדל יכול הלבין שה' ברא את העולם עם חמישה אורות רוחניים שכל אחד מהם גנוז בספר אחר.