חברה והשקפה

הזמן בעולם הבא, בגן עדן וגיהנום.

  • י"ד תשרי התשפ"ג

שאלה

ישנה שאלה שמציקה לי מאוד, לגבי הזמן.
יש שאומרים שבעולם הבא אין מושג כזה זמן כי אין חומר וממילא שאין חומר אין התרחשות מוסיימת שיוצרת זמן, אבל למעשה יש בפניי הוכחה שבגן עדן ובגיהנום יש זמן.
הדוגמא החיה ביותר היא השבת.
אומרים שהאנשים ששמרו שבת אבל נכנסו לגהינום ביום השביעי נחים, כלומר בשבילם מדובר ביום מנוחה מהגיהנום, אז כן יש זמן?
וגם למשל.
היה אבא שנפטר, ולאחר שישים שנה בנו נפטר, ופגש את אביו בגן עדן, ברגע שהבן נכנס ולפני כן הוא לא היה בגן עדן, זה אומר שהייתה התרחשות מוסיימת, או למשל שכתוב שמרים הנביאה שרה פעם ביום למושה רבינו
עצם השירה זה התרחשות מוסיימת גם אם היא לא בחומר וגם ההווה שבו היא שרה.
גם שנשמות יורדות לעולם, יש התרחשות שרגע לאחר מכן הם לא בעולם הבא?
או גם שכתוב שהשם ברא עולמות והחריבן..
הייתה התרחשות?
היה קודם, העולם.
אחרי העולם.
והנשמות שלמעלה שמחכות לבוא המשיח, זה גם זמן כביכול 'עתיד'.
בבקשה תענו על השאלה היא מפריעה ומבלבלת אותי מאוד.
אשמח.
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראי כאן.

בברכה,

בנעימין שמואלי