תפילה וברכות

שינוי נוסח תפילה

  • ט"ו תשרי התשפ"ג

שאלה

שלום לרב,

בבית הכנסת בו אני מתפלל מאז נוסד לפני 50 שנים, תמיד היו מתפללים בו בנוסך ספרד ("תפילת כל פה" / "רינת ישראל").

בשנים האחרונות הרוב המכריע של המתפללים הוא מעדות המזרח, ולמעשה למעט שני מתפללים אשכנזים (אני ועוד אחד) כל המתפללים הם מעדות המזרח.

לאט לאט בית הכנסת עובר לתפילות בנוסח עדות המזרח (סידור "עבודה השם" המלא) כי זה מה שרוב המתפללים מכירים ואוהבים. לא רחוק היום בוא אם ארצה או לא, כל התפילות יהיו רק בנוסח עדות המזרח.

וכאן באה שאלתי: האם במצב כזה, בו הנוסח בבית הכנסת מתחלף, עליי להתרגל בעל כורחי לנוסח החדש או שעליי לעבור לבית כנסת בנוסח ספרד אף שהוא רחוק מביתי ?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יכול להתפלל איתם בנוסח שלך ולא צריך לשנות ולא לעבור לבית כנסת אחר.אם לא נוח לך בכך תוכל ללכת לבית כנסת אחר אבל אין זה חובה.