חזרה בה מגיורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, התגיירתי כשהייתי קטנה, ועכשיו כשאני כבר בוגרת וחושבת, הגעתי למסקנה שאני מתחרטת על הגיור ובשום פנים ואופן לא רוצה להישאר יהודיה. אני כבר לא שומרת מצוות, יודעת שאין שום סיכוי שבעתיד אני אי פעם אשמור מצוות. ובכלל אני לא מרגישה שום קשר לעם היהודי, וגם לא מעוניינת להיות חלק ממנו. דיברתי עם רב כלשהוא על הנושא והוא אמר שבגלל שהמשכתי לשמור מצוות אחרי גיל 12 אני לא יכולה לחזור בי אבל מצד שני אמא שלי אמרה שכנראה הגיור שלי לא תופס אם אני לא עושה מצוות... מה אני צריכה לעשות מכאן? ללכת לבית דין רבני?? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש ללכת לבית דין רבני מקומי שיברר את כל פרטי המקרה ויבדקו א. האם הגיור עצמו היה תקף בזמנו ב. יבדקו אם יש לך עוד אפשרות לחזור בך. ולפי זה תדעי אם את יהודייה או לא.

אם את לא יהודייה מה טוב את יכולה לעשות מה שאת רוצה ולשמור אך ורק שבע מצוות בני נוח.

אם את לא יכולה לחזור בך את יהודייה לכל דבר אף אם לא תשמרי כעת מצוות תישארי יהודייה שחלילה לא מקיימת מצות ונענשת על כל מעשיה הלא טובים ומקבלת שכר על כל המצוות שהיא מקיימת.