שבת

הלכות שבת ושאלה כללית

  • כ"א תשרי התשפ"ג

שאלה

שבוע טוב וחג שמח.
יש לי 3 שאלות.
1) האם חייב למזוג יין בקידוש/הבדלה עד הסוף (מעט נשפך) ואם כן מה הסיבה?
2) האם שמברכים על הלחם חייב 2 לחמים או מספיק אחד?
ושאלה אחרונה שלא קשורה לשבת, חמותי קיללה פעמיים את בורא עולם מעצבים.
היא ידועה כאישה שעברה הרבה בחיים ושהיא בקריז נפלטים לה קללות השאלה האם להעמיד אותה על טעותה בצורה קשה, להסביר לה בצורה יפה או שפשוט להתעלם ולהבליג?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. אחד מהדברים שיש לעשות כדי לכבד את כוס של ברכה, היא למלאות כוס מלא. אין צורך שיהיה מעבר לגדותיו אלא מלא כמעט עד למעלה. בהבדלה ראוי ששיך מעט החוצה לזימן ברכה בתחילת השבוע.

2. יש לברך על שני לחמים אבל אין צורך לאכול את שניהם.

3. בדרך כלל התגובה שלך תביא לקללות נוספות ולכן אין להעיר לה. יש לברוח מזה.