חברה והשקפה

חזרה בתשובה

  • כ"ג תשרי התשפ"ג

שאלה

לכבוד כבוד הרב השאלה שלי מחולקת ל3 שאלות
1 אם עשיתי עברה חמורה ואני אמרתי ״איך עשיתי את זה כל מה שהקב״ה עשה לי כך אני עושה״ וחזרתי בעצם בתשובה מאהבה אבל אחרי בירור על החטא ראיתי עונשים חמורים ואז התחלתי להתפלל לעשן שלא יעניש אותי וחזרתי בתשובה שוב אבל מיראה עזה מה זה תושבה מאהבה שאז החטא שלי נהפך לזכות או תשובה מיראה שזה נהפך לשוגג
2 מי שעושה תשובה מיראה יכול להפוך אותה לתשובה מאהבה ואיך בבקשה
3 מי שעשה חטא וחזר עליו מיראה ואחרי זמן עשה חטא אחר וחזר עליו מאהבה האם החטא הראשון נהפך גם לזכות
תודה מראש וסליחה על השאלה הכרוכה אבל זה חשוב

תשובה

שלום וברכה

1. בוודאי שזה תשובה מאהבה.

2. בווודאי לאחר היראה הוא מגיע לדרגת אהבה וחוזר בתשובה שוב.

3. כל חטא נחשב בפני עצמו.