אמונה

  • ב' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,
לצערי פוטרתי מעבודה לא מזמן, ואני ממש מנסה באמת להאמין שזה לטובה והכל לטובה , אבל מאוד קשה לי, אני באמת מנסה לראות הרצאות ולעשות דברים שיחזקו אותי, וכרגע אני קוראת את "שיחות הרב זמיר כהן שליט"א, האדם ועולמו" ובפרק של הכל
לטובה מסופר שם על איוב שבעצם התלונן על כך שלא מגיע לו הייסורים שהוא עובר והשם אמר לו וכי אתה יודע היה מה היה מראשית בריאת העולם שאתה ככה מתלונן? שבעצם איוב היה תרח והייסורים שהוא סבל באו לכפר על אותו זמן... וזה עוד יותר הלחיץ אותי , איך אני ידע שמה שקורה עכשיו זה לא תיקון של משהו וכאילו איך אני אדע אם זה בכלל ייגמר , אני מתכוונת שאפילו שאני יודעת שזה לכאורה טוב לי אני ממש מפחדת לגלות שאין ברירה אני צריכה לעבור הייסורים האלה כי אני צריכה לכפר , זה ממש הוריד לי את "התקווה" וגרם לי לעצב , אני כל הזמן מפחדת שזה בעצם עונש שמגיע לי...(גם בדברים שלא קשורים לעבודה)
אני לא מצליחה לחשוב נכון ולהאמין כמו שצריך בבטחון... ממש אשמח לעצה וסידור הראש איך לחשוב נכון...
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

נא לקרוא את המאמר הבא  לאחר מכן אם יישארו עוד שאלות נשמח לעזור.