כיבוד הורים על האושר שלי

  • ב' חשון התשפ"ג

שאלה

למדתי בתיכון שלא רציתי בגלל שידעתי שאבא שלי יאמר לא אמא שלי ידע אשני לא רוצה ללמוד שם אבל גם ידעה שאבא שלי לעולם לא יתן לי להיות בתיכון אחר ובאמת לא היה לי טוב כל השנים האלו ועכשיו אני צריכה לבחור מכללה או תיכון האם גם הפעם אני צריכה להקשיב למה שהאורים שלי אומרים או בגלל שזה העתיד שלי ומה שאני רוצה לעשות זו זכותי ללכת לאן שאני רוצה ולא לעשות מה שההורים שלי אומרים
יש לציין שאני ממש מתחרטת שלא הלכתי לאותו תיכון ומרגישה שהתבזבזו לי 4 שנים בחיים כי אין לי דרך להשיב אותם (אני ואבא שלי לא ביחסים טובים ואני מרגישה שהוא לא מעריך את הבחירה שלי ללכת לאותו תיכון שהוא כל כך רצה) מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

לא חייבת לציית להם. ראוי להקשיב להם ולהבין את הסיבות לדעתם ואחר כך לבחור מה הכי נכון לך וכך לנהוג.