חברה והשקפה

ברית הנשואים בבעלי חיים?

  • ג' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב
שאלתי היא לגבי פרק ז פסוק ב כתוב
"מכל הבהמה הטהורה תקח לך שבעה שבעה איש ואשתו ומן הבהמה אשר לא טהורה הוא שנים איש ואשתו"
שאלתי כבוד הרב למה התורה מכנה בבעלי חיים איש ואשתו הרי הם לא באים באזה שהיא ברית נשואים
למה לא כתוב רק זכר ונקבה ?
כמו כן אני שואל למה יש אנשים שנולדים גם עם אברי מין גברים ונשים ומה הדין לגביהם מבחינה הלכתית כמו למשל עליה לתורה ?

תשובה

שלום וברכה

מבואר במפרשים שהכוונה היא שחיות אלו שמרו אימונים למין שלהם ולא זנו עם מינים אחרים ולכן הם קרויים איש ואשתו.

אינני יודע למה נולדים אנשים כאלו. הם מכונים בהלכה אנדרוגינוס. בהלכה מבואר שזה ספק האם הוא בריה בפני עצמו או ספק זכר וספק נקבה.

בזמנינו שאפשר לנתח בצורה שנוכל לבטל את חלקי מאיברי המין ואפשר גם לראות אילו מן האיברים הם האיברים העיקריים הפעילים ומה הם האיברים שאינם פעילים, דנו בפוסקים האם לאחר הניתוח האדם הופך להיות כפי מצבו הגופני אחר הניתוח או שלא.