חברה והשקפה

שאלה חשובה האם ליבחור

  • ג' חשון התשפ"ג

שאלה

בנוגע לבחירות רציתי לישאול האם אני חייב על פי התורה (בכתב או בעלפה) ללכת וליבחור מנהיג במצב שלנו היום? יש צדיק ניסתר בשם חכם מנחם מנשה שחי לפני כמה שנים שאמר שלא להישתתף בבחירות של שום מיפלגה למיניהם ורק לצפות לביאת משיח ה'. יש לי את הספר צדיקים ניסתרים בדור האחרון ששם זה כתוב בפרוש (עמוד נד כרך א' או ב') היתי מצרף צילום אם יכלתי פה. אני מבחינתי האישית מאוד מאוד מתחבר לזה ומבחינתי אם יכלתי היתי בוחר ב-ה' שינהיג אותנו ישירות. לצערי כרגע זה לא ממש קורה בגלוי וגם אני מרגיש מאוד מאוד פגוע מכול המנהיגים וגם החברי כנסת שהיו מקום המדינה עד עכשיו (לא כולל הרב עובדיה יוסף וגם אם היו או יש צדיקים אמיתיים אחרים שלא ידויעם לי) וגם סבלתי נפשית הרבה ולאף אחד מהממשל או עוזריו לא היה אכפת וגם עוד שהיה לי רצון עז למות ירד/עצבן/צחק/איים עלי שוטר בפנים כשאמרתי לו את זה לכן אני לא רוצה ליבחור אף אחד רק את ה' בילבד. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

חוסבה ללכת לבחור בבחירות היום לכנסת. אנחנו לא בוחרים מנהיג ולא כלום. אנו בוחרים להצהיר אמונים לבואר עולם כאשר אנו מצביעים למפלגה חרדית שמכריזה שארץ ישראל צריכה להתנהל לפי הוראות בורא עולם.

לכן אזור כגיבור חלציך ורוץ להצביע כהוראת מרן זצ"ל אשר דבריו נצחיים עד היום. בזכר זה תזכה לכל הישועות ולכל הברכות.