חברה והשקפה

לכול גלגול יש עולם הבא ?

  • ו' חשון התשפ"ג

שאלה

שלום רב לרבנים אתם עושים עבודת קודש ורציתי להגיד תודה על הכול

השאלה שלי שמטרידה אותי אין ספור פעמים בחיים ולא נותנת לי מנוח מסיבה כול שהיא
רציתי לשאול עם בעצם לפי הארי ז'ל אומר שכול הנשמות שיש פה בעולם בדור הזה מגלגולים קודמים ולא נשמות חדשות
האם כול אותם גלגולים שחוזרים כול פעם מחדש לכול גלגול ונשמה כזאת יש חלק לעולם הבא ? בפני עצמו?
הרי עם כולם נשמות מתגלגלות איך זה הגיוני שכול אותו נשמה שמתגלגלת בונה חיים מבחינת ילדים משפחה אישה חיים שלמים!! ולכולם יש חלק לעולם הבא הרי עם אני נשמה מגולגלת בעבר אולי הייתי נשוי גם איך זה יתכן שגם עכשיו כן ולאחר כול זה יהיה לי חלק לעולם הבא ואני יראה את אשתי ואת משפחתי שבעצם כבר בעבר היה לי ? מי מאותם אנשים שתפצלו מהנשמה שאני מורכב יהיה בעולם הבא ?
האם בכול זאת עם אני גלגול של נשמה אני עדין יראה את אשתי ואת משפחתי בגן עדן ?

יכול להיות שהכוונה שכול פעם הנשמה מתפצלת לאנשים אחרים וחלק ממנה נשאר בעולם הבא ולכול רוחניות ונפש זה חיים בפנים עצמם? ולכולנו יש חלק בעולם הבא ??
סליחה על השאלה הארוכה פשוט קשה להסביר במילים ולנסות לנסח את זה

האם האישה שלי יהיה לי איתה המשך בעולם הבא ?למרות שעם ונגיד אני יחזור עדין בגלגולים

קשה לי לקבל את זה שאולי הדרך שלי ושלה תסתיים פה
הודה לכם עם ץאכלו לנמק בצורה שאני הבין

תשובה

שלום וברכה

ראה כאן.