חברה והשקפה

כיבוד הורים

  • ט"ז חשון התשפ"ג

שאלה

אני עוזרת לאמא שלי בניקיון הבית בקניות ובהכנת אוכל לשבת אני עושה את זה מרצוני מבלי שהיא מבקשת אך אמא שלי טוענת לפעמים שזה חובתי האם זה נכון?האם אני יכולה לטעון שאני עושה איתה חסד כביכול?כי הרי היא האמא והיא אחראית לניהול הבית

תשובה

שלום וברכה

האמת שני הדברים אמת אמת שזה חסד ואת מקיימת מצווה גדולה של כיבוד אב ואם וחסד. מלבד זאת כחלק מדרך נורמלית כל מי שדר בבית ראוי מאוד לתת את חלקו לתיחזוק הבית ולכן אין להתווכח עם האימא על השאלה האם זה חסד או חובה. חלק מהחסד הוא להסכים עם אימא שאת עושה זאת כחלק מחובת מי שדר בבית. שכרך יהיה כפול ומכופל ותבורכי מפי עליון בכל הברכות.