חברה והשקפה

אמונה, עבירות ועונשים

  • ז' כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום לכם,
אני משתדלת במצוות, באתי מבית דתי/חרדי, למדתי במוסדות חרדיים.

אני בהחלט לא מקיימת המון דברים, קשה עם הצניעות, אינטרנט, מוזיקה ותחביבים.

אנחנו סך הכל בן אדם שמנסים לעשות כמה טוב שאפשר, ולעיתים ההרגשה שמצפים מאיתנו מעבר לכוחותינו.

מלחיץ אותי להחשף לסיפורים על כף הקלע ועונשים.
האם זו דרכה של היהדות?
זו דרכו של הבורא?
זה מה שאמור ללוות אותנו ביום יום?
או ש "אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו"?

תשובה

שלום וברכה

כלל גדול למדנו שאין הקב"ה בא בטרוניה על בריותיו, הקב"ה לא מבקש מאיתנו את מה שאנחנו לא מסוגלים. אולם ברור שעבודת השם אינה רק בדברים נוחים וקלים. עבודת השם הינה גם בדברים שהם פחות נוחים לחומר שלנו, עלינו להתגבר על נסיונות שיש לנו כתוצאה מהחומר והגשמיות שלנו והמידות הפחות טובות שלנו. עצלות היא מידה שעלינו לעבוד עליה ולהתגבר עליה, המשיכה לחוסר צניעות וצפייה בתכנים פחות ראויים היא דבר שעינו להתגבר עליו. כל יהודי מסוגל לעמוד בכך וחלילה להתעצל במלחמה החשובה עם היצר שלמענה נבראנו ולמענה נוצרנו. כל שכרינו וכל תכליתנו בעולם היא להגיע לעולם הבא מלאים בהצלחות במלחמת היצר וזה תכלית קיומינו ובוודאי תצליחי בכך.

מי שחלילה התעצל והלך בשבי יצרו וכתוצאה מכך הנשמה של האדם נפגמה והתלכלכה והזדהמה מהעוונות הרי שבבואה לעולם העליון אינה יכולה לשוב למקומה הנכון לה בגן עדן עד לניקיונה מהלכלוך שנדבק בה בעולם הזה, המטרה של כל העונשים לנשמת ישראל שעולה למרומים אינה נקמה ועונש אלא טהרה לנפש. אולם לכל זה לא ניזקק כאשר נעמדו על המשמר וננסה לא להיכשל בשום דבר איסור ואם חלילה ניכשל נתחזק שוב ונשוב בתשובה ונבקש את מחילת הבורא והשם הטוב מכפר ומוחל על כל עוון וחטא על ידי התשובה.

עלי והצליחי בעבודת השם,