חברה והשקפה

ניפוץ שקר נפוץ בנושא ענישת הומואים במדינת הלכה

  • י"ג כסלו התשפ"ג

שאלה

יש טענה שאם תהיה מדינת הלכה ( בדמוקרטיה ), יוציאו להורג הומואים.

עד כמה שידוע לי אין יכולת לאכוף חוקי הלכה כל עוד אין בית דין ובית מקדש, כלומר עד ביאת המשיח, שמילא הדמוקרטיה תיעלם, אין דבר כזה הוצאות להורג להומואים או על חילול שבת.

אשמח לקבל הבהרה לגבי העניין באופן מדויק.

תשובה

שלום וברכה

אכן סנהדרין התבטל וכמבואר בדברי הגמרא שכאשר רבו הרצחנין הפסיקו לדון דיני נפשות.

בעז"ה כאשר משיח יבוא יתבטל היצר הרע ולא יהיה עוד צורך בשום עונש בעז"ה.