עזרה לחזרה בתשובה והתחזקות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חח שלום אההה אני לא יודעת למי אני רושמת את זה אבל אני רושמת כי אין לי על מי לפרוק וגם כי אני צריכה תשובה אז ככה אני בנפילה רצחנית שמתמשכת יותר מידי זמן פרקתי עול והתקלקלתי לגמרי אני בקשר עם בנים וכמעט הגעתי לידי עברה ב...(לא נעים זה עדיין אתר של דתיים) מה שמבחינתי עבר גבולות וחציית קווים אדומים עכשיוו הבעיה מתחילה מזה שלא טוב לי ואני כל כך אוהבת את אלוהים אבל כלכך שכחתי ממנו וכפרתי בו אפשר להגיד איבדתי עקרונות ואני לא יודעת איך ממשיכים או מתחילים מהמצב שבו אני נמצאת. רוצה לחזור אני לא יודעת אם זה אפשרי אז למי שמקבל תשאלה שלי אני מקווה שיהיה לך תשובה תודה כל כך ושהשאלה לא תתפרסם באתר תודה ענקיתתת

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שכבר התחלת בתשובה. לא זו בלבד שעצם הרצון לשוב לשמירת המצוות כראוי היא כבר התחלת התשובה עוד לפני פעולה נוספת כלשהי. הרי כאן שעצרת באמצע ולפני חציית קו אדום אחרון, נסוגת עקב אהבתך את בוראך ועקב רצונך לא להכעיס את בוראך ולא לחטוא בחטאים  קשים, הרי שזו כבר בתחלת תיקון המעשים בפועל והיא מעלה גדולה של תשובה כאשר עומדים קרוב מאוד לחטא ובכל זאת עוזבים את החטא ושבים לבורא למרות גודל התאווה והתשוקה לעשות מעשים שלא ייעשו. וכדברי הרמב"ם
(א) אי זו היא תשובה גמורה זה שבא לידו דבר שעבר בו ואפשר בידו לעשותו ופירש ולא עשה מפני התשובה לא מיראה ולא מכשלון כח כיצד הרי שבא על אשה בעבירה ולאחר זמן נתייחד עמה והוא עומד באהבתו בה ובכח גופו ובמדינה שעבר בה ופירש ולא עבר זהו בעל תשובה גמורה.

משכך את כבר בדרגת בעלת תשובה ומכאן ניתן רק לעלות עוד ועוד. אין לך דבר העומד בפני התשובה ועל כל פשעים תכסה האהבה שיש לבורא עולם על בני ישראל וגם מי שהרבה לחטוא ולפשוע ה' הטוב מוחל וסולח כאשר שבים בתשובה שלימה ואמיתית. כבר אמרו חכמים במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד וכדברי הרמב"ם פרק ז' הלכה ד,

ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם.

כמובן שיש לתכנן את התשובה בפועל איך נתקן את המעשים בפועל וחובה לברוח מכל החברים שגורמים לך לחטוא ולהחתבר לחבירות יראי ה' שאיתם תתחזקי ביראת שמיים ותלכי בדרך ה'.

אשמח לסייע לך עוד כפי הצורך.

בהערכה רבה רבה,