האם אדם שאינו דתי/חרדי יוכל להגיע לגן עדן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם אדם שאינו דתי/חרדי יוכל להגיע לגן עדן? 2. האם אדם צדיק ( רוה מעשיו טובים) מובטח לו גן עדן? 3. האם אדם דתי שאינו שומר את כל המצוות, אינו מתפלל 3 תפילות ביום וכו´ אך משתדל במה שיכול כגון שמירת שבת ומצוות שיכול לעשותן יגיע לגן עדן?

תשובה

שלום וברכה

1. כל יהודי יכול להגיע לעולם הבא על ידי קיום מצוות.

2. בוודאי.

3. כל מצווה ומצווה נזקפת לזכות העושה ואף אם יש לו חטאים שהוא אמור להיענש עליהם הרי שלאחר גמר העונש הוא יזכה לשכרו על כל מצוותיו אשר עשה ולא יקופח כלל.