חברה והשקפה

מדוע מי שהחמיץ קריאת שמע כאילו לא קרא אותה מימיו?

  • ט' טבת התשפ"ג

שאלה

מה משמעות הדבר שמי שהחמיץ קרימת שצע כאילו לא קרא אותה מימיו? הכל מבוטל? אין טעם לקרוא יותר יותר? אם יקרנ שוב?

תשובה

שלום וברכה

חלילה לחשב כך. הכוונה היא כמו שביאר הגראי"ל שטיינמן יש גמרא בסוף ברכות (דף ס"ג ע"ב): תדע לך, מי שקרא קריאת שמע כל ימיו ולא קרא פעם אחת, הרי זה דומה עליו כאילו לא קרא קריאת שמע מימיו, ויש להבין בטעמו של דבר, הרי הוא קרא קריאת שמע כל ימיו?

"אלא המשל על זה כמו שאחד אכל כל ימי חייו, אפילו מאה שנה! מה צריך להמשיך ולאכול הרי הוא כבר אכל כ"כ הרבה, מה הוא צריך עוד הפעם לאכול, הרי כבר אכל מאה שנה? משמע שזה לא מספיק, וצריך עוד פעם לאכול, כי הגוף צריך תמיד תזונה, ככה גם הנשמה צריכה כל הזמן חיזוק ולא מספיק אפילו אם קרא כל ימיו קריאת שמע, אם לא קרא פעם אחת זה חסר, כמו שאף פעם לא קרא! (מקור דירשו).