תפילה וברכות

רוחניות ועזרה

  • כ"ב טבת התשפ"ג

שאלה

אשמח לעזרה. שלום הרב. בעבר המליצו לי להגיד את המשפט "שמע ישראל" 3 פעמים כאשר אני מפחדת ממשהו שנמצא בעולם הרוחני. בנוסף הבנתי שאני צריכה לבקש מזה ללכת. לפניי יומיים קרה משהו מפחיד מאוד..
האם המילים "שמע ישראל" מותאמים למקרה? האם יש תפילה קצרה למקרים כאלו? לסלק כל דבר כזה ממני? ליידי? לא מצליחה לישון בלילות..

תשובה

שלום וברכה

אין לומר שלושה פעמים שמע ישראל, אפשר לומר שמע ישראל פעם אחת. לאחר אמירת שמע ישראל תאמרי את פרק צא' בתהילים.