שאלתי היא האם דין כל עושי חטא בן סורר ומורה הוא מיתה גם היום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתקופת הסנהדרין היה נהוג להטיל דין מיתה אדם שאינו מכבד ומזלזל בהוריו וכיום זה כל כך נפוץ. שאלתי היא האם דין כל עושי חטא בן סורר ומורה הוא מיתה גם היום כי הרי בעת חורבן בית המקדש העונשים מבוצעים על ידי הקב"ה על פי דברי חז"ל?

תשובה

שלום וברכה

בן סורר ומורה היה עם הרבה תנאים נוספים ולא רק שלא כיבד את אביו ואת אימו. מבואר בדברי חכמים שבן סורר ומורה לא היה מעולם עקב התנאים ההלכתיים הרבים.