קושי בלימוד בבית ספר חילוני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לצערי לומדת בבית ספר חילוני ... ב"ה חזרתי בתשובה ...אני יודעת את האמת וכואב לי שהתלמידים יודעים את האמת ומתעלמים..[היצר הרע מרחיק ומסיט אותם , הנשמה שלהם רוצה לחזור לשורשים שלה ] אם אני אומר לבנות מהכיתה שלי שילבשו צנועה כל הזמן הן אפילו יכולות לשנוא אותי ....אני לפעמים אומרת לילדים תברכו לפני שהם אוכלים ...ולפעמים לא :- ( . אני חייבת להוכיח את כול הכיתה ,אבל אני ביי´שנית מה אני יכולה לעשות ? אני רוצה לעבור לסמינר , לסמינר בי יעקב ...אבל לא יקבלו אותי כי אני בעלת תשובה ויש לי ל-צ-ע-ר-י טלויזיה בבית . אני פשוט לא רוצה להשאר בבית ספר החילוני הזה אני כמעט כל יום בוכה בסתר ומבקשת מה´ שיעביר אותי לסמינר . מה אני יכולה לעשות ? להשאר בבית ספר החילוני או להמשיך ולהתעקש לעבור לבית ספר של תורה ? [אני כיתה יא ]

תשובה

שלום וברכה

א. תוכלי בהחלט לעבור לבית ספר תורני. אם תרצי, נא לשלוח לי מספר טלפון ונסייע לך בדבר.

ב. אין לך להוכיח את אף אחד, רק תתפללי לבורא עולם שיזכה אותם לשוב בתשובה שלימה ובעז"ה גם הם יזכו לנהוג כמותך. את תמשיכי בדרכך הקדושה והנאצלת וברא עולם יחוס עליהם ויתן לך את הכוחות להתגבר על היצר.

אשמח לסייע לך עוד.

עלי והצליחי בהערכה רבה,