שאלות כלליות על הלכה וכשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! מספר שאלות לי אלייך .. 1.האם מותר לישמוע מוסיקה במקלחת ולשיר כאשר יש אסלה במקלחת אך היא תיהיה סגורה .. 2.כדי להיכנס לחדר שלי אני צריכה להיכנס דרך השירותים בבית או לעשות את העיקוף דרך הגינה לכן אני משתדלת תמיד שהאסלה תיהיה סגורה .. האם בכל פעם שאני עוברת שם והאסלה סגורה אני צריכה לינטל יציין בלי ברכה כמובן ? 3.איזה ירקות צריך להכשירם לפני שאוכלים ואיך עושים זאת ? 4.האם מותר לבחורה ללמוד נהיגה עם איש (מורה) ? אם זה במסגרת צבאית ? או שבשום פנים לא .. 5.מילדותי יש לי פחדים מחושך .. ולפני חודש לערך עברנו דירה ואני ישנה בפעם הראשונה בחדר לבד,בהתחלה לא פחדתי ובזמן האחרון הפחדים שלי מתגברים יותר ויותר אני מפחדת לישון לבד ומרגישה כל הזמן פחדים בתוכי רציתי לישאול אם ישנה איזה שהיא תפילה שעוזרת בזה וגם שמעתי הרבה סיפורים מאנשים שקרובים אליי שחזרו בתשובה וחלו במלחת הסכיזופרניה .. מעניין אותי לדעת האם זה נובע מדרך לא נכונה שחוזרים בתשובה בלי הדרכה של רב ? תודה וסליחה על שאלותיי הרבות

תשובה

שלום ברכה

1. מותר.

2. יש ליטול את הידיים.

3. האם כוונתך למעשרות? או כוונתך לתולעים?

4. בלית ברירה מותר ללמוד עם נהג גבר ואסור לנהוג איתו בידידות כלל. אבל אסור לבת להתגייס לצבא כפי שכבר כתבתי.

5. אין לזה קשר לחזרה בתשובה. יש לבדוק את המזוזות וכן להקפיד מאוד על הלכות נטילת דיים בכל עת ולקרוא קריאת שמע שעלך המיטה ולא לדבר אחר קריאת שמע וכן להקפיד להשאיר מנורת לילה קטנה.

ה' אוהבך ונמצא איתך ושומר עלייך מכל רע ואין לך מה לחשוש כלל.

ברוכה תהיי לה' גיבורת החיל. זכות גדולה היא לענות לך ולסייע לך בדרכך הנעלה. אני ממש מתפעל מרמת השאלות שלך בכל עת.