מתי זה נחשב ללשון הרע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! 1.אם אני מדברת למשל עם חברה ומספרת לה על בנאדם שהיא לא מכירה ולא פגשה מעולם זה ניקרא לשון הרע ..למשל אני מספרת לה שראיתי פלוני באוטובוס שאמר כך וכך לפלוני 2. האם מותר להתלבש ליד חברה או ליד אמי ... למשל אם אמי צריכה בדחיפות משהו מחדרי ואני בדיוק מתלבשת או שנגיד בצבא שיש מקלחות משותפות האם מותר להיות חשופה ליד בנות אחרות ? 3.שמעתי שיש בהרצליה חוף ניפרד וכשר בשיתוף עיריית בני ברק האם זה באמת חוף כשר ? והאם מותר להישתזף עם בגד ים בחוף מופרד וכשר לחלוטין שאין סוכת מציל קרוב שיכול ליראות . או שכמו שהזכרתי בשאלה הקודמת אסור בכלל להיות בצורה לא צנועה ליד בנות אחרות ואסור להיות לא צנועה חוץ מבמקלחת . ואם זה בשביל בעלי למשל שאני יהיה בשבילו יותר יפה האם מותר תודה ..

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור.

2. מותר ללא חשש. אם כי אכן יש לאדם להצטנע ככל האפשר בעת לבושו מפני כבוד השכינה אבל אין כל הבדל אם יש בת אחרת לידך או לא.

3. הים דינו כמקלחת ומותר ללכת בו בלבוש מינימלי אם אין שם מציל גבר. ומותר להשתזף וכו' אם יש מציל גבר, ראוי להקפיד ללכת עם טישרט.

בצבא אין לבנות מה לחפש, בנות אסורות להתגייס.

בהצלחה,