להכין מוצרים לתינוק לפני הלידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול כמה שאלות בנושאים שונים. נושא ראשון: ב"ה אנחנו עומדים בפני לידה ראשונה. בפסח אנחנו נכנסים לחודש תשיעי. מה ההלכה לגבי הכנת דברים עבור התינוקת? האם מותר להכניס הביתה? מה עושים בדבר הבגדים שצריך לכבס לפני שמלבישים?(כמובן מדובר בבגדים ראשוניים) האם ניתן לקבוע מעין שיעור עם אחד הרבנים לימוד הלכות הקשורות ללידה? נושא שני: אנחנו עושים חג אצל ההורים של בעלי. המשפחה חילונית. מה ההלכה לגבי הכשרת/הגעלת כלים? ייתכן מאוד שיש כלים שהיו רק של פסח אבל אין לדעת אם נאכל בהם בשר וחלב ביחד. תודה מראש, עדי

תשובה

שלום וברכה

1. אין כל בעיה להכין דברים לתינוק ולהכניס הביתה. עיקר הנצרך לדעת הוא שהאישה מתחילת הלידה נהיית כנידה ואסורה בכל מגע עד לאחר הלידה כאשר הדימום פוסק והאישה סופרת שבעה נקיים וטובלת כדין.

2. על כל ספק יש להכשיר את הכלים כדין. אשמח לסייע לך עוד.

בברכה,

בנימין שמאולי