האם הריסוס מסוכן?

  • ל' שבט התשפ"ג

שאלה

שלום הרב. מרססים את הירקות והפירות בריסוסים מזיקים ומסכני חיים.
לרוב בהגזמה ולא כי צריך, אלא אקסטרא,
(מה שנקרא ללכת על בטוח), מחקרים מוכיחים שנשאר שאריות ריסוס רבות בתוך הפרי ובתוך הגוף של מי שאוכל.
מרססים חומרים מזיקים מאד גם בגנים ציבוריים וליד גני ילדים.
התקנים בארץ מאוד מקלים בנושא הריסוס.
חומרים שאסורים בהרבה מדינות בעולם מותרים בארץ.
מוכח שהריסוס גורם לסרטן, פרקינסון, הולדת ילדים בעלי אוטיזם ועוד... רבות יש להוסיף לנושא.
נראה שלא מספיק שמים על זה את הדעת.
האם לא ראוי להוציא פסק הלכתי בנושא?

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את הנושא. בכל מקרה כאן לא המקום לכך. אנו כאן מסייעים ליהודים בדרכם להתקרב לבורא עולם. כמו כן אין לנו כלים לחקור את העניין. תיקון העולם שייך לרבנות הראשית וכיוצ"ב.

עלה והצלח,