מריחת משחה לתינוק בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בשעה טובה נולד לי בן ( אחרי 5 בנות מתוקות)לפני כשבוע וחצי ואני צריכה למרוח לו משחה לאחר הברית האם מותר בשבת? וגם לי בהנקה האם מותר למרוח משחה בשבת 2. אני מצאתי משחת שיניים למבוגרים כשרה לפסח לילדים לא מה עושים? 3ץ למה צריך שמפו ומרכך כשרים לפסח? 4. יש לי חברות שאמרו שלאחר הפסח הן קונות רק מחמץ שיוצר לאחר הפסח ואני לא מבינה מדוע ? למה המכירה אינה מועילה? האם מותר לאכול בפסח מצות עם חלב? כי הבנתי שאסור להרטיב את המצה? תודה רבה קרן אור

תשובה

שלום וברכה

1. לא הבנתי. עוד לא היה הברית? לשם מה המשחה?

2. יש גם לילדים תחפשי בחנות אחרת.

3. מעיקר הדין אין צורך כי החמץ נפסל מאכילה לגמרי. אילו היה החמץ ראוי לאכילה היה חובה שהשמפו יהיה כשר לפסח. יש מחמירים בדבר מכמה וכמה טעמים הלכתיים אולם עיקר ההלכה להתיר.

4. חוששים שמא המכירה לא תפסה לגמרי. גם זה חומרא שאינה מעיקר הדין. רוב הקהילות אוכלים מצה שרויה במים או בחלב וכדו'.