איך פסוק מסוים מתיישב עם האחר

  • כ"ו אדר התשפ"ג

שאלה

שלום לך כבוד הרב,
רציתי לשאול איך זה שבתורתנו הקדושה ישנן לפעמים סתירות , רציתי לשאול לגבי שני הפסוקים: "דירה נאה, כלים נאים ואישה נאה מרחיבים דעתו של אדם", ״ שקר החן והבל היופי אישה יראת ה' היא תתהלל״.
הכיצד שני הפסוקים מתיישבים זה עם זה הרי באחד נאמר אישה יפה מרחיבה את דעתו של האדם ובפסוק האחר נאמר שיופי האישה הוא הבל הבלים.

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לסדר את הדברים. הפסוק שקר החן וכו' הוא במשלי. שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם זה מאמר בגמרא במסכת ברכות (דף נז ע"ב) ולא פסוק.

לגבי יישוב הדברים יש לציין את דברי המהרש"א בברכות (דף נז ע"ב) שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם, היינו שיהיה דעתו ונפשו רחבה לללכת אחר תענוגי עולם הזה. ואין זה מצויין בגמרא כדבר טוב ומועיל אלא כדבר גרוע ומזיק.