חברה והשקפה

האם מותר להתאבד?

  • ג' ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום הרב,
יש לי שאלה, קראתי בעבר שאסור לעשות את מה שאני אבקש, אבל חשוב לי שתדע שאני סובלת ברמה שאי אפשר להסביר. לא טוב לי בעולם, ואני לא רוצה להמשיך את החיים. ניסיתי לשנות, ניסיתי לקחת כדורים, ניסיתי לדבר עם פסיכולוגים, ופסיכיאטרים וכלום לא עוזר. אני סובלת ואני לא רוצה להמשיך לסבול. אז אני אשאל...האם מותר להתאבד? מה יקרה אם אני אתאבד?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

אסור. ההתאבדות היא ללכת מהפח אל הפחת.

הצער הנורא שיש לנשמה לאחר ההתאבדות היא בלתי נתפסת ואי אפשר לתקן זאת בשום מצב לאחר הפטירה כי כבר אין בחירה.

יש להמשיך ולעשות הכל בטיפולים מתאימים ולא להתייאש רק להתחזק וה' יהיה בעזרך שתזכי לעלות מעלה בתורה יראת שמים מתוך שמחה ובריאות הנפש שלימה.