האם צריכה לבקש סליחה

  • י"ב ניסן התשפ"ג

שאלה

לפני כ-14 שנה כשהייתי בכיתה יא או יב ברוח שטות של נעורים רציתי למתוח מישהי מהכיתה שחברה מהשכונה שלנו (שלא למדה איתנו בבית הספר) התארסה אז אמרתי לה שפלונית התארסה לא חשבתי הלאה מסתבר שאותה בת שמתחתי אותה סיפרה לאמא שלה והאמא התקשרה לאמא של פלונית שאמרה שזה לא נכון..אחרי כמה זמן שכחתי מהענין הזה כבר והתקשרה אלי שכנה של אמא של פלונית (שמסוכסכת עם אמא של פלונית בגלל נושאים אחרים יחסי שכנות וכולי) ואמרה שאמא של פלונית מאשימה אותה שהיא מפיצה שהבת שלה התארסה אז אמרתי לשכנה שאני סיפרתי אבל רציתי למתוח מישהי ושהיא יכולה להגיד את זה לאמא של פלונית שזאת אני.. מעבר לכל זה לא שמעתי משהו עוסף בענין. אחרי כמה שנים פגשתי את פלונית בבית כנסת ביום כיפור וביקשתי סליחה כללית והיא אמרה לי מחול.
אני שואלת האם יש צורך לבקש סליחה ישירות על המקרה הנ"ל מפלונית או אמא שלה? לא התכוונתי להפיץ שהיא התארסה רק עשיתי משוגת נעורים בלי מחשבה...כמו"כ פלונית הזאת אחרי כשנתיים התארסה וביטלה שידוך ואז התחתנה ןהתגרשה- ככה שבפועל יש לה מציאות מורכבת בחיי הנישואים שלה לכן אני לא יודעת אם יש טעם להזכיר לה את המקרה הזה.. האם עלי לחשוש מקפידה שלה? האם זה שביקשתי ממנה סליחה כללית ביום כיפור (מפלונית) והיא אמרה לי מחול יצא ידי חובה??

תשובה

שלום וברכה

אם את אכן חוששת שהיא תיפגע מכך שאת מזכירה את הסיפור הזה את יוצאת ידי חובה בבקשת סליחה כללית.