חברה והשקפה

הפנייה לתהליך ריפוי עם היהדות

  • י"ג ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום רב,

אני פונה לא לקבל תשובה של הסבר כזה או אחר, לא רציונלי, ולא שמישהו יבין אותי, או יחזק אותי, אלא הרבה מעבר לזה.

כבר שלחתי כמה וכמה שאלות וקיבלתי תשובות מהממות ומקסימות.

אבל הגעתי למסקנה שאני צריך משהו אחר, ודחוף.

קרה לי משך השנים משבר אמון וקרע עמוק בין השורשים והחינוך שקיבלתי לבין עצמי, סגנון החיים שגדלתי בתוכו הוא לא לרוחי, בכל התחומים.

אני כרגע נמצא במצב שאני משוטט בין עולמות. אני חי בסוג של חיים כפולים והדחקה ופשות הכרחיות כל הזמן. אין לי טעם ביהדות בגלל כל הפער שהלך וגדל משך כמה שנים. ובינתיים ראיתי עולמות אחרות גם.

קיבלתי חינוך גם בבית וגם במוסדות שהיו קיצוניים וסגורים מדי לפי המתאים לטיפוסי וצרכי רגשיים שלי.

החיי םשלי כרגע אינם חיים.

כהמחשה, מרגיש שהפילוג והקרע בחוץ, הם רק משל למה שקורה אצלי בפנים.

תכלית, אני מחפש פיתרון. רוצה לעבור תהליך של ריפוי ובאמת למצוא לי סגנון חיים מתאימה. לעצב את החיים שלי מחדש. אבל זה לא משהו שאני יכול לבד. אני רוצה ייעוץ צמודה, פורום/קהילה/קבוצה כזה או אחר להשתייך בה ולמצוא את מקומי איפשהו.

אז מה שאני מבקש זה הפנייה. למי אתם יכולים להפנות אותי לתהליך ריפוי אמיתי.
חייב לציין שכבר עברתי כמה שנים של טיפול רגשי, (אני לא חולה או מופרע רגשית, מדבר על טיפול נורמטיבי של ליווי והתפתחות רגשית שהייתי ממליץ להרבה אנשים...) שזה היה מהמם, הפסקתי באיזה שלב בינתיים כאשר הטיפול לא היה לתרום לי בפערים ביהדות וחברה. ובלי זה אני לא יכול להתקדם.

רוצה להמליץ אותכם המשיבים והמארגנים, לא להתמקד בתשובות בלבד, מבלי להמעיט בחשיבות העצום שלה. אלא גם ליזום ולפתוח פורומים אחרים של כנסים, סדנאות, מפגשים, קהילות, שזה מאפשר שינוי וריפוי אמיתי.

תשובה

שלום וברכה

מצטער שלא ראינו את דבריך בזמנם.

יש לנו סדנאות מיוחדות וחוגי בית. אנו המשיבים לא מתעסקים בזה, אולם חלק נכבד מרבני הידברות מתעסקים בזה. אם תרצה להשתתף נשמח לסייע לך.