הליכה עם חצאיות ג´ינס לפי ההלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול לגבי ג´ינס. אני קניתי חצאיות, רק לאחר שקניתי הבנתי שהם מג´ינס. אציין שחצאיות שקניתי הם בצבע שחור וכחול כהה. האם מותר ללבוש בגדים מגינס? מה הסיבה שחרדים לא לובשים ג´ינס? השאלה האם אני צריכה להחזיר אותן או שאפשר להשאיר? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם לא שמים לב לכך שזה גינס רק לאחר בדיקה מעמיקה הרי שבוודאי אין בזה כל בעיה.

לדעת רבים הג'ינס הוא רחובי ופחות מכובד ולא נאה לבת מלך ללכת בזה, זה משדר רחוביות וזולות, אבל בכל מקרה אין איסור הלכתי בזה.

שבוע טוב ופסח כשר ושמח,